Kalkoendij in Italiaanse saus

Kalkoendij in Italiaanse saus

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd 30 - 60 minuten

Ingrediënten
- 500 g vlees van kalkoendijen in stukjes
- Zout
- Peper
- 3 el olijfolie
- 3 lente uien of 1 ui
- 2 teentjes knoflook of sap
- 2 vleestomaten
- 1 stengel bleekselderij
- 1 aubergine
- 1 dl Italiaanse rode wijn
- ½ el Italiaanse keukenkruiden
- Allesbinder
- 4 el Mascarpone (verse roomkaas)
- Selderij

Bereiding
Bestrooi het kalkoenvlees met zout en peper. Verwarm de olie in de pan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Voeg de gehakte uien, de knoflook, de tomaten in parten, de bleekselderij in stukjes, de aubergine in blokjes, de wijn en de kruiden toe en sluit de pan. Stoof dit ongeveer 40 minuten. Voeg de laatste 10 minuten de kaas toe en maak het gerecht op smaak af met zout en peper.

Tip
Gebruik een braadslede of pan die geschikt is voor ovengebruik. Plaats het gerecht ± 40 minuten in een warme oven op 150°C.

Serveertip
Garneer met de fijngeknipte selderij. Heerlijk met gekookte pasta, salade en Italiaanse wijn.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!