Kalkoendij – standaard recept

Kalkoendij – standaard recept

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd 30 - 60 minuten

Ingrediënten
-- 1-2 kalkoendijen
- Zout
- Peper
- Paprikapoeder
- 40 g boter
- 1½ dl vruchtensap

Bereiding
Bestrooi de kalkoendijen met zout, peper en paprikapoeder. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel 45 minuten. Voeg zonodig een scheutje vocht toe en keer de kalkoen regelmatig. Neem de kalkoen uit de pan, voeg het sap toe en roer de aanbaksels los.

Tip
Vraag de poelier naar ontbeend kalkoendijvlees.

Serveertip
Kalkoen, gekookte spinazie met partjes ei en gekookte aardappelen.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!