Recepten voor wild en gevogelte

De recepten en bereiding zijn gebaseerd op basis van 4 personen, tenzij anders vermeld.

Klik op de foto voor het gehele recept.

Fazant uit de braadpan

Fazant uit de braadpan

Hoofdgerecht
Bereidingstijd meer dan 1 uur
 
Fazant met sinaasappelsaus

Fazant met sinaasappelsaus

Hoofdgerecht
Bereidingstijd meer dan 1 uur
1-2 fazanten
 
Hazenbout met zuidvruchten

Hazenbout met zuidvruchten

Hoofdgerecht
Bereidingstijd meer dan 2 uur
 
Hazenbout met kruidnoten

Hazenenbout met kruidnoten

Hoofdgerecht
Bereidingstijd meer dan 2 uur

 

Gemarineerde hazenrug

Hazenrug - gemarineerd

Hoofdgerecht
Bereidingstijd meer dan 2 uur

 
Hazenrug met roomsaus en amandelen

Hazenrug met roomsaus en amandelen

Hoofdgerecht
Bereidingstijd 21-30 minuten

 
Tamme konijnenbout met saké

Tamme konijnenbout met saké

Hoofdgerecht
Bereidingstijd 31-60 minuten

 

Tamme konijnenbout op zijn Italiaans

Tamme konijnenbout op zijn Italiaans

Hoofdgerecht
Bereidingstijd 31-60 minuten

 
Wild konijnfilet met champignonsaus

Wild konijnfilet met champignonsaus

Hoofdgerecht
Bereidingstijd 11-20 minuten

 
Wild konijn op Grootmoeders wijze

Wild konijn op Grootmoeders wijze

Hoofdgerecht
Bereidingstijd meer dan een uur

 

Parelhoen met kerrie saus

Parelhoen met kerrie saus

Hoofdgerecht
Bereidingstijd meer dan een uur

 

Parelhoenstoofschotel

Parelhoenstoofschotel

Hoofdgerecht
Bereidingstijd 31-60 minuten

 
Wilde eend met kersen

Wilde eend met kersen

Hoofdgerecht
Bereidingstijd 10 minuten

 

Wilde eend uit de oven

Wilde eend uit de oven

Hoofdgerecht
Bereidingstijd meer dan een uur

 

Houtduif - duif met rode port

Houtduif - duif met rode port

Hoofdgerecht
Bereidingstijd 21-30 minuten

 
Gevulde duif uit de oven

Gevulde duif uit de oven

Hoofdgerecht
Bereidingstijd 31-60 minuten

 

Reebiefstuk met kastanjechampignons

Reebiefstuk met kastanjechampignons

Hoofdgerecht
Bereidingstijd 10 minuten

 

Reebiefstuk in cognacsaus

Reebiefstuk in cognacsaus

Hoofdgerecht
Bereidingstijd meer dan 2 uur

 
Hertenbiefstuk met mango-cranberrysaus

Hertenbiefstuk met mango-cranberrysaus

Hoofdgerecht
Bereidingstijd 11-20 minuten

 

Hertenbiefstuk met bospaddenstoelen

Hertenbiefstuk met bospaddenstoelen

Hoofdgerecht
Bereidingstijd 11-20 minuten

 

  Filet canette - tamme eendenborst filet

Filet canette (tamme eendenborst filet)

Hoofdgerecht
Bereidingstijd (standaard recept) 10 minuten

 
Tamme eendenborstfilet met kruidige paddenstoelen

Tamme eendenborstfilet met kruidige paddenstoelen

Hoofdgerecht
Bereidingstijd 11-20 minuten

 

Soepstukken Kippebouillon - Kippefond

Soepstukken - kippebouillon / kippefond

Lunchgerecht
Bereidingstijd; Voor- of tussengerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

 

Soepkip - kippensoep pakket - standaardrecept

Soepkip - kippensoep pakket - standaardrecept

Lunchgerecht
Bereidingstijd; Voor- of tussengerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

 

Maïskip met romige patésaus

Maïskip met romige patésaus

Hoofdgerecht
Bereidingstijd; 31-60 minuten

 

Maiskip uit de oven

Maiskip uit de oven

Hoofdgerecht
Bereidingstijd; 31-60 minuten

 

Wild zwijn biefstuk met rode wijn-kaneelsaus

Wild zwijn biefstuk met rode wijn-kaneelsaus

Hoofdgerecht
Bereidingstijd; 11-20 minuten

 

Wild zwijn biefstuk met paddenstoelen, seranoham en roomsaus

Wild zwijn biefstuk met paddenstoelen, seranoham en roomsaus

Hoofdgerecht
Bereidingstijd; 11-20 minuten

 

Tips voor leuk en lekker

Ontvang -maximaal 6 x per jaar- info in je mail box voor tips, bijzondere (nieuwe) producten, aanbieding en makkelijk zelf te maken recepten!

Zoek je product of recept

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!