Hoofdgerecht - 4 personen
Bereidingstijd meer dan 1 uur
Ingrediënten
1-2 fazanten,
- Sap van 2 sinaasappelen
- Sap van 2 citroenen
- Sinaasappelrasp (oranjeschil)
- 1½ el suiker
- ¼ l bouillon
- 1 dl witte wijn
- Aardappelmeel
- 1 dl Orange Curaçao
- 100 g boter of margarine
- Zout
- Peper
Bereiding
Kook het vruchtensap met de suiker en de wijn tot de helft toe in. Voeg de bouillon, de likeur toe en meng het geheel. Bestrooi de fazant met zout en peper.
Tip
Vervang Orange Curaçao door Cointreau of sinaasappellikeur.
Serveertip
Fazant met sinaasappelsaus, gekookte bloemkool en gebakken aardappelkroketjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.