Fazant met sinaasappelsaus

Fazant met sinaasappelsaus

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten
1-2 fazanten,

- Sap van 2 sinaasappelen
- Sap van 2 citroenen
- Sinaasappelrasp (oranjeschil)
- 1½ el suiker
- ¼ l bouillon
- 1 dl witte wijn
- Aardappelmeel
- 1 dl Orange Curaçao
- 100 g boter of margarine
- Zout
- Peper

Bereiding
Kook het vruchtensap met de suiker en de wijn tot de helft toe in. Voeg de bouillon, de likeur toe en meng het geheel. Bestrooi de fazant met zout en peper.

Tip
Vervang Orange Curaçao door Cointreau of sinaasappellikeur.

Serveertip
Fazant met sinaasappelsaus, gekookte bloemkool en gebakken aardappelkroketjes.

Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!