Filet canette (tamme eendenborst filet)

Filet canette (tamme eendenborst filet)

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten - standaard recept
- 600 g eendenborst
- 20 g boter
- Zout
- Peper
- 1½ dl slagroom

Bereiding
Ontdoe de eendenborst van het vel. Snijd dit in kleine stukjes en bak dit uit in een koekenpan met een dikke bodem. Neem de blokjes uit de pan en bewaar deze. Voeg de boter toe aan de pan en verwarm dit. Bak hierin de eendenborst gedurende 2-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Bestrooi de eendenborst met zout en peper. Neem de eend uit de pan en serveer dit op verwarmde borden. Maak saus door het bakvet te blussen met de room. Kook de saus even in en voeg de spekblokjes weer toe.

Tip
Bestrooi het eendenvlees met een beetje koriander en voeg shiitake paddenstoelen toe aan de saus.

Serveertip
Eendenborst met gegratineerde witlof en aardappelsoesjes.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!