Hoofdgerecht - 4 personen
Bereidingstijd 31-60 minuten
Ingrediënten
- 250 g champignons
- 200 g mager spek
- 2 sjalotten
- 1 el Worcestershiresauce
- 2 tl bonekruid
- 1½ tl nootmuskaat
- 100 g boter of margarine
- Zout
- Peper
Bereiding
Bak het kleingesneden spek uit in een pan en fruit hierin de gehakte sjalotten. Voeg de verkleinde champignons, de Worcestershiresauce, het bonekruid en de nootmuskaat toe en meng dit. Vul hiermee de duiven en maak de buikholte dicht (cocktailprikkers of keukendraad). Leg de duiven met de klontjes boter in een ovenschaal of braadslede. Plaats deze in een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende ± 10 minuten en vervolgens op 130,ºC gedurende ± 25 minuten. Keer de duiven regelmatig en bedruip met het braadvocht. Neem de duiven uit de oven en leg ze op een verwarmde schaal. Maak jus door water aan de braadboter toe te voegen.
Tip
Maak jus door 1 dl witte wijn of bouillon aan het braadvocht toe te voegen.
Serveertip
Gevulde duif uit de oven met bloemkool, tomatensla en patat frites.
Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.