Fazant uit de braadpan

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

- 1 grote fazant of 2 fazanthennen,
- 100 g spek in lange repen,
- 2 tl thijm,
- 2 el cognac,
- 2 el maïzena,
- 100 g boter of margarine,
- Keukendraad of cocktailprikkers,
- Zout
- Peper

Fazant met sinaasappelsaus

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten
1-2 fazanten,

- Sap van 2 sinaasappelen
- Sap van 2 citroenen
- Sinaasappelrasp (oranjeschil)
- 1½ el suiker
- ¼ l bouillon
- 1 dl witte wijn
- Aardappelmeel
- 1 dl Orange Curaçao
- 100 g boter of margarine
- Zout
- Peper

Hazenbout met zuidvruchten

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten
- 4 hazenbouten
- 200 g gewelde tutti frutti
- 75 g ontbijtspek in reepjes
- ½ l bessensap
- 1 kruidnagel
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl paprikapoeder
- 3 el bloem
- 3 el bessenjam of compôte
- 75 g boter of margarine
- Zout
- Peper

Hazenbout met kruidnoten

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten
- 4 hazenbouten
- 1 tl zout
- ½ tl peper
- 1 el bloem
- 2 el boter
- 1 flesje bokbier
- 4 dl wildfond
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el grove mosterd
- 2 kruidnagelen
- 2 laurierblaadjes
- 2 tl tomatenpuree
- 1 ui gesnipperd
- 200 g kruidnoten
- 2 el fijngesneden prei
- 1 el fijngesneden selderijblad

Hazenrug - gemarineerd

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten
- 2 hazenruggen
- ½ fles rode wijn
- ½ liter water
- 3 tl thijm
- 2 laurierblaadjes
- 10 zwarte peperkorrels
- 6 jeneverbessen
- 100 g rookspek
- 2 uien of 4 sjalotten
- 2 el bessengelei
- Kirsch (kersenlikeur)
- 2 el bloem
- 30 g boter of margarine
- Zout
- Peper

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!