Hoofdgerecht - 4 personen
Bereidingstijd meer dan 2 uur
Ingrediënten
- 4 hazenbouten
- 1 tl zout
- ½ tl peper
- 1 el bloem
- 2 el boter
- 1 flesje bokbier
- 4 dl wildfond
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el grove mosterd
- 2 kruidnagelen
- 2 laurierblaadjes
- 2 tl tomatenpuree
- 1 ui gesnipperd
- 200 g kruidnoten
- 2 el fijngesneden prei
- 1 el fijngesneden selderijblad
Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 vleesvork.
Bestrooi de hazenboutjes met peper, zout en bloem. Bak ze in de braadpan mooi aan en haal ze vervolgens uit de pan. Doe de uien, kruidnagels en laurierblaadjes in de pan en bak aan. Voeg de tomatenpuree, het bokbier, de wildfond, de mosterd, de suiker, de kruidnoten en de azijn toe en breng aan de kook. Doe de gebakken boutjes terug in de pan en laat ± 2,5 uur met deksel erop pruttelen. Strooi de prei en het selderijblad 5 minuten voor het opdienen over de stoofpot.
Tip
Probeer dit ook eens met wild konijn.
Serveertip
Lekker met een aardappel- en knolselderijpuree.
Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.