Hazenbout met kruidnoten

Hazenbout met kruidnoten

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten
- 4 hazenbouten
- 1 tl zout
- ½ tl peper
- 1 el bloem
- 2 el boter
- 1 flesje bokbier
- 4 dl wildfond
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el grove mosterd
- 2 kruidnagelen
- 2 laurierblaadjes
- 2 tl tomatenpuree
- 1 ui gesnipperd
- 200 g kruidnoten
- 2 el fijngesneden prei
- 1 el fijngesneden selderijblad

Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 vleesvork.

Bestrooi de hazenboutjes met peper, zout en bloem. Bak ze in de braadpan mooi aan en haal ze vervolgens uit de pan. Doe de uien, kruidnagels en laurierblaadjes in de pan en bak aan. Voeg de tomatenpuree, het bokbier, de wildfond, de mosterd, de suiker, de kruidnoten en de azijn toe en breng aan de kook. Doe de gebakken boutjes terug in de pan en laat ± 2,5 uur met deksel erop pruttelen. Strooi de prei en het selderijblad 5 minuten voor het opdienen over de stoofpot.

Tip
Probeer dit ook eens met wild konijn.

Serveertip
Lekker met een aardappel- en knolselderijpuree.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!