Hazenbouten met zuidvruchten

Hazenbout met zuidvruchten

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten
- 4 hazenbouten
- 200 g gewelde tutti frutti
- 75 g ontbijtspek in reepjes
- ½ l bessensap
- 1 kruidnagel
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl paprikapoeder
- 3 el bloem
- 3 el bessenjam of compôte
- 75 g boter of margarine
- Zout
- Peper

Bereiding
Voeg het bessensap toe aan de tutti frutti en laat dit ± 2 uur staan. Bestrooi de hazenbouten met de paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de boter in een ovenschaal of braadslede en bak hierin de hazenbouten rondom bruin. Neem ze uit de schaal en leg het spek onderin, daarop de bouten met de overige ingrediënten, met uitzondering van de bloem en de jam. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (175ºC, gedurende ± 10 minuten, daarna de oven op 120ºC ± 100 minuten). Roer de bloem los met de jam en voeg dit de laatste 10 minuten toe en laat de saus binden.

Tip
Vervang bessensap door likeur of zoete rode wijn.

Serveertip
Hazenbouten met zuidvruchten, gekookte sperzieboontjes en gekookte rijst, vermengd met maïs.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!