Hoofdgerecht - 4 personen
Bereidingstijd meer dan 2 uur
Ingrediënten
- 4 hazenbouten
- 200 g gewelde tutti frutti
- 75 g ontbijtspek in reepjes
- ½ l bessensap
- 1 kruidnagel
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl paprikapoeder
- 3 el bloem
- 3 el bessenjam of compôte
- 75 g boter of margarine
- Zout
- Peper
Bereiding
Voeg het bessensap toe aan de tutti frutti en laat dit ± 2 uur staan. Bestrooi de hazenbouten met de paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de boter in een ovenschaal of braadslede en bak hierin de hazenbouten rondom bruin. Neem ze uit de schaal en leg het spek onderin, daarop de bouten met de overige ingrediënten, met uitzondering van de bloem en de jam. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (175ºC, gedurende ± 10 minuten, daarna de oven op 120ºC ± 100 minuten). Roer de bloem los met de jam en voeg dit de laatste 10 minuten toe en laat de saus binden.
Tip
Vervang bessensap door likeur of zoete rode wijn.
Serveertip
Hazenbouten met zuidvruchten, gekookte sperzieboontjes en gekookte rijst, vermengd met maïs.
Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.