Hoofdgerecht - 4 personen
Bereidingstijd meer dan 2 uur
Ingrediënten
- 2 hazenruggen
- ½ fles rode wijn
- ½ liter water
- 3 tl thijm
- 2 laurierblaadjes
- 10 zwarte peperkorrels
- 6 jeneverbessen
- 100 g rookspek
- 2 uien of 4 sjalotten
- 2 el bessengelei
- Kirsch (kersenlikeur)
- 2 el bloem
- 30 g boter of margarine
- Zout
- Peper
Bereiding
Marineer de hazenruggen gedurende 12 uur in een marinade van de wijn, water, tijm, laurier en de geplette peperkorrels en gekneusde jeneverbessen (koelkast). Zeef de marinade, bewaar deze en dep de hazenruggen droog met keukenrolpapier. Wentel de hazenruggen door de bloem, vermengd met zout en peper. Bak het kleingesneden spek uit in een langwerpige pan en bak hierin de hazenruggen rondom bruin. Voeg de boter, de gehakte uien en de marinade toe. Sluit de pan en stoof dit gedurende ± 30 minuten. Bind eventueel bij met aangemengde bloem en maak het gerecht op smaak af met de bessengelei en Kirsch.
Tip
Voeg de bessengelei toe bij het stoven.
Serveertip
Gemarineerde hazenrug met gestoofde bleekselderij en gekookte zilvervliesrijst.
Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.