Hazenrug met roomsaus en amandelen

Hazenrug met roomsaus en amandelen

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten
- 2 hazenruggen
- 1 bekertje zure room of 1½ dl slagroom
- 3 el geroosterde amandelen of gehakte noten
- 1 dl sherry of witte port
- 60 g boter of margarine
- Wild kruiden

Bereiding
Bestrooi de hazenruggen met wildkruiden. Verwarm de boter in een wildpan en bak hierin de hazenruggen aan beide zijden bruin (reken ± 20-25 minuten). Voeg de laatste 10 minuten de sherry toe en verwarm dit. Giet de room op het laatst in de pan, roer alles dooreen en laat dit even binden. Bestrooi het gerecht met de amandelen.

Tip
Vervang zure room (sour cream) door crème fraîche. Sour cream kan niet tegen verhitting en moet daarom op het laatst worden toegevoegd. Crème fraîche of slagroom kan daarentegen wel verhit worden.

Serveertip
Gebraden hazenrug met roomsaus en amandelen, gekookte sperzieboontjes en gebakken aardappelschijfjes.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!