Houtduif met rode port

Houtduif - duif met rode port

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten
- 4 wilde duiven
- 4 el rode port
- 100 g boter of margarine
- Zout
- Peper

Bereiding
Bestrooi de binnen- en de buitenkant van de eend met wildkruiden. Leg de eend op een rooster boven een braadslede of ovenschaal met het water middenin een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende ± 10 minuten. Bestrijk de eend met de olie en zet de oven dan op 125ºC, gedurende ± 80 minuten. Bedruip de eend regelmatig met het braadvocht. Als er helder vleessap uit de eend komt, is deze gaar.

Tip
Prik gaatjes in de eend met een scherpe vleespen of houten satéprikker om het eventueel aanwezige vet eerder te verwijderen.
Bestrijk de buitenkant de laatste 15 minuten met een mengsel van 3 el honing en 1 el sojasaus voor een knapperig korstje.

Serveertip
Gebraden wilde eend met worteltjes, doperwten en maïs met gebakken patat frites.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!