Houtduif met rode port

Houtduif - duif met rode port

Afdrukken

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten
- 4 wilde duiven
- 4 el rode port
- 100 g boter of margarine
- Zout
- Peper

Bereiding
Bestrooi de binnen- en de buitenkant van de eend met wildkruiden. Leg de eend op een rooster boven een braadslede of ovenschaal met het water middenin een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende ± 10 minuten. Bestrijk de eend met de olie en zet de oven dan op 125ºC, gedurende ± 80 minuten. Bedruip de eend regelmatig met het braadvocht. Als er helder vleessap uit de eend komt, is deze gaar.

Tip
Prik gaatjes in de eend met een scherpe vleespen of houten satéprikker om het eventueel aanwezige vet eerder te verwijderen.
Bestrijk de buitenkant de laatste 15 minuten met een mengsel van 3 el honing en 1 el sojasaus voor een knapperig korstje.

Serveertip
Gebraden wilde eend met worteltjes, doperwten en maïs met gebakken patat frites.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.