Maïskip met romige patésaus

Maïskip met romige patésaus

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd; 31-60 minuten

Ingrediënten
- 1 maiskip
- Peper
- Zout
- 80 g boter
- 100 g room- of wildpaté
- ½ groene paprika
- 4 el rode port
- 1 bekertje slagroom

Bereiding
Snijd de maiskip in vieren en bestrooi de delen met peper en zout. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Sluit de pan en braad het geheel gedurende 30 minuten. Voeg dan de paté, de paprika's in reepjes, de port en de slagroom toe en stoof dit nog 30 minuten.

Serveertip
Serveer de maiskip met de saus in een verwarmde serveerschaal.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!