Hoofdgerecht - 4 personen
Bereidingstijd; 31-60 minuten
Ingrediënten
- 1 maiskip
- 600 g krieltjes
- 2 tl thijm
- 1/2 l droge witte wijn of sherry
- 4 sjalotjes
- 150 g champignons of shii take paddenstoelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 tablet voor ½ l kippenbouillon
- Boter of margarine
- Zout
- Peper
Bereiding
Snijd de kip in vieren en bestrooi deze met zout en peper. Kook de krieltjes in water met het tablet gedurende ongeveer 10 minuten. Wrijf een braadslede in met de doorgesneden knoflook en leg er klontjes boter in. Hierop de uitgelekte aardappeltjes en de kip. Vervolgens de tijm en de wijn erbij en het geheel afdekken met aluminiumfolie. Plaats de braadslede in een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende ongeveer 10 minuten. Voeg dan de kleingesneden sjalotjes en de champignons toe en plaats de slede nog ongeveer 40 minuten in de oven op 125ºC. Bind het stoofvocht eventueel bij met allesbinder.
Tip
Laat de knoflook achterwege en gebruik verse tijm.
Serveertip
Worteltjes, sla en tutti-frutti.
Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.