Parelhoen met kerrie saus

Parelhoen met kerrie saus

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd meer dan een uur

Ingrediënten
- Parelhoen
- Zout
- Peper
- 75 g katenspek of salami in plakjes
- Cocktailprikkers
- 1 el olie
- 2 uien
- 2 tl kerrie
- 4 el bloem
- ½ l kippenbouillon
- ½ pakje smeerkaas
- 2 el sherry of witte wijn
- Bieslook

Bereiding
Bereid parelhoen volgens het standaardrecept uit de oven, maar gebruik katenspek of salami. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien met de kerrie. Voeg de bloem toe en roer alles dooreen. Giet de bouillon, scheutje voor scheutje, in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg de kaas, de sherry en de fijngeknipte bieslook toe en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip
Gebruik Franse kaas als Boursin of Paturain.

Serveertip
Parelhoen met gekookte broccoli, ijsbergsla met vruchten en gekookte aardappelen.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!