Hoofdgerecht - 4 personen
Bereidingstijd meer dan een uur
Ingrediënten
- Parelhoen
- Zout
- Peper
- 75 g katenspek of salami in plakjes
- Cocktailprikkers
- 1 el olie
- 2 uien
- 2 tl kerrie
- 4 el bloem
- ½ l kippenbouillon
- ½ pakje smeerkaas
- 2 el sherry of witte wijn
- Bieslook
Bereiding
Bereid parelhoen volgens het standaardrecept uit de oven, maar gebruik katenspek of salami. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien met de kerrie. Voeg de bloem toe en roer alles dooreen. Giet de bouillon, scheutje voor scheutje, in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg de kaas, de sherry en de fijngeknipte bieslook toe en maak de saus op smaak af met zout en peper.
Tip
Gebruik Franse kaas als Boursin of Paturain.
Serveertip
Parelhoen met gekookte broccoli, ijsbergsla met vruchten en gekookte aardappelen.
Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.