Parelhoenstoofschotel

Parelhoenstoofschotel

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten
- Parelhoen
- Paprikapoeder
- Zout
- Peper
- 50 g boter
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 250 g kastanjechampignons
- 1 rode en groene paprika
- 3 dl rode wijn
- 1 el oregano
- 1 tl Worcestershiresauce
- 3 el aardappelmeel of allesbinder

Bereiding
Snijd het parelhoen in vieren en bestrooi deze met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de boter in een diepe pan en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Voeg de gehakte uien met de knoflook toe en fruit deze mee. Vervolgens de champignons in plakjes, de paprika's in stukjes, de wijn, de oregano, de Worcestershiresauce en laat dit ± 55 minuten stoven. Bind het geheel eventueel bij met aangemengd aardappelmeel en maak het gerecht op smaak af met zout en peper.

Tip
Vervang het parelhoen door 4-8 parelhoenbouten en voeg op het laatst 1 dl slagroom toe aan het stoofvocht.

Serveertip
Parelhoen met gekookte rijst en gestoofde Chinese kool.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!