Hoofdgerecht - 4 personen
Bereidingstijd meer dan 2 uur
Ingrediënten
- 3½ dl rode wijn
- 6 jeneverbessen
- takje verse tijm
- gemalen peper
- 1 ui, ½ winterwortel
- 3 el cranberriecompôte
- 40 g boter
- 2 el cognac
Bereiding
Marineer de reebiefstuk in de wijn met de jeneverbessen, de tijm, de peper, de gehakte ui en de kleingesneden wortel gedurende 12 uur in de koelkast. Zeef de marinade en laat de biefstuk uitlekken. Kook de marinade op een laag vuur in gedurende ± 10 minuten en voeg hieraan de compôte toe. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstuk aan beide zijden bruin (reken 3-4 minuten aan iedere kant). Neem de biefstuk uit de pan en houd deze warm. Blus de bakboter met de marinade en de cognac en breng dit al roerende aan de kook.
Serveertip
Serveer de reebiefstuk met de cognacsaus, gekookte spruitjes met de licht geroosterde amandelen, gebakken aardappelkroketjes en tutti frutti.
Als nagerecht: koffiebavarois met vanillesaus.
Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.