Reebiefstuk in cognacsaus

Reebiefstuk in cognacsaus

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten
- 3½ dl rode wijn
- 6 jeneverbessen
- takje verse tijm
- gemalen peper
- 1 ui, ½ winterwortel
- 3 el cranberriecompôte
- 40 g boter
- 2 el cognac

Bereiding
Marineer de reebiefstuk in de wijn met de jeneverbessen, de tijm, de peper, de gehakte ui en de kleingesneden wortel gedurende 12 uur in de koelkast. Zeef de marinade en laat de biefstuk uitlekken. Kook de marinade op een laag vuur in gedurende ± 10 minuten en voeg hieraan de compôte toe. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstuk aan beide zijden bruin (reken 3-4 minuten aan iedere kant). Neem de biefstuk uit de pan en houd deze warm. Blus de bakboter met de marinade en de cognac en breng dit al roerende aan de kook.

Serveertip
Serveer de reebiefstuk met de cognacsaus, gekookte spruitjes met de licht geroosterde amandelen, gebakken aardappelkroketjes en tutti frutti.
Als nagerecht: koffiebavarois met vanillesaus.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!