Reebiefstuk met kastanjechampignons

Reebiefstuk met kastanjechampignons

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten
- 4 reebiefstukjes van ± 120 g
- Zout
- Peper
- 30 g boter
- 1 el olijfolie
- 150 g kastanjechampignons
- 1 dl Madeira
- 2 dl wildbouillon
- 2 el allesbinder
- Peterselie

Bereiding
Zet de oven aan op 80ºC. Bestrooi de reebiefstuk met zout en peper. Verwarm de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de biefstuk aan beide zijden bruin (reken 3-4 minuten aan iedere kant). Neem de biefstuk uit de pan en houd deze warm op een schaal met aluminiumfolie in de oven. Voeg de champignons in plakjes toe aan de bakboter en fruit deze. Blus met de Madeira en de bouillon en breng dit aan de kook. Bind de vloeistof met de allesbinder en voeg de gehakte peterselie toe.

Serveertip
Serveer de reebiefstuk met de kastanjechampignons, gekookte sperzieboontjes en gegratineerde aardappelen uit de oven.
Als nagerecht: roomijs met warme chocoladesaus.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!