Lunchgerecht - 4 personen
Bereidingstijd; voor- of tussengerecht meer dan 2 uur
Ingrediënten
- 1 soepkip
- 1½ l water
- Foelie
- 2 kruidnagelen
- 1 laurierblaadje
- 4 peperkorrels
- Zout
- Peterselie
- Selderie
- Lavas (maggiplant)
- Soepgroenten
- Vermicelli of rijst
Bereiding
Oude leghennen zijn bij uitstek geschikt voor de kippensoep. Op een leeftijd van 1½ tot 2 jaar komen zij uit de eiproductie en als soepkip of in delen als soeppakket in de handel. Een soeppakket kan ook diverse groenten bevatten als wortel, ui, prei, peterselie en lavas.
Breng de kip met het water, de specerijen en de tuinkruiden aan de kook. Schuim het regelmatig af en laat dit ± 2 uur trekken. Neem de kip uit de pan, zeef de bouillon en snijd het vlees van de botjes. Voeg aan de bouillon het kippenvlees, de soepgroenten en vermicelli of rijst toe en kook dit nog 5-10 minuten.
Tip
Vervang de soepkip door een kippensoep pakket en de kruiden door bouillontabletten. Ontvet de bouillon door deze koud te laten worden en schep het gestolde vet eraf.
Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.