Soepstukken kippebouillon - kippefond

Soepstukken kippebouillon - kippefond

Lunchgerecht - 4 personen

Bereidingstijd; voor- of tussengerecht meer dan 2 uur

Ingrediënten
- 1½ kg soepkip
- 2 l water
- 1 tl foeliepoeder
- 1 ui
- 1 wortel
- Peterselie
- Selderie
- Lavas
- 1 laurierblad
- 1 tl thijm
- 6 geplette zwarte peperkorrels
- 6 geplette zout korrels

Bereiding
Trek bouillon van de kip met de overige ingrediënten, behalve zout, gedurende ongeveer 2½ uur (niet koken!). Schuim de bouillon regelmatig af met de schuimspaan. Zeef de bouillon door een vergiet met een schone doek (passeerdoek) of neem een laagje keukenrolpapier. Kook de bouillon in tot ongeveer 1 l vloeistof (kippenfond) en maak deze af met zout en peper.

Tip
Fonds zijn geschikt in voorraad te houden door deze na het goed afkoelen in de diepvries te bewaren.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!