Lunchgerecht - 4 personen
Bereidingstijd; voor- of tussengerecht meer dan 2 uur
Ingrediënten
- 1½ kg soepkip
- 2 l water
- 1 tl foeliepoeder
- 1 ui
- 1 wortel
- Peterselie
- Selderie
- Lavas
- 1 laurierblad
- 1 tl thijm
- 6 geplette zwarte peperkorrels
- 6 geplette zout korrels
Bereiding
Trek bouillon van de kip met de overige ingrediënten, behalve zout, gedurende ongeveer 2½ uur (niet koken!). Schuim de bouillon regelmatig af met de schuimspaan. Zeef de bouillon door een vergiet met een schone doek (passeerdoek) of neem een laagje keukenrolpapier. Kook de bouillon in tot ongeveer 1 l vloeistof (kippenfond) en maak deze af met zout en peper.
Tip
Fonds zijn geschikt in voorraad te houden door deze na het goed afkoelen in de diepvries te bewaren.
Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.