Hoofdgerecht - 4 personen
Bereidingstijd 31-60 minuten
Ingrediënten
- 4 tamme konijnenbouten
- 1 tl zout
- ½ tl peper
- 1 el bloem
- 2 el zonnebloemolie
- 3 dl Saké
- 1 dl mirin
- 2 dl sojasaus
- 3 el misopasta
- 2 dl slappe kippenbouillon
- 3 el gembersnippers op siroop
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 el fijngesneden prei
- eventueel een beetje aardappelzetmeel.
Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 vleesvork.
Bestrooi de konijnenbouten met peper, zout en bloem en bak ze in de braadpan mooi aan. Haal ze vervolgens uit de pan. Doe de misopasta, saké, tomatenpuree, mirin, gembersnippers en kippenbouillon in de pan en breng aan de kook. Doe de gebakken konijnenbouten terug in de pan en laat circa 50 minuten pruttelen. Strooi de prei 5 minuten voor het opdienen door de saus. Bind eventueel met een beetje aardappelzetmeel.
Tip
Probeer dit recept ook eens met wild konijn!
Serveertip
Gebakken rijst met paddenstoelen.
Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.