Tamme konijnenbout met saké

Tamme konijnenbout-met-saké

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten
- 4 tamme konijnenbouten
- 1 tl zout
- ½ tl peper
- 1 el bloem
- 2 el zonnebloemolie
- 3 dl Saké
- 1 dl mirin
- 2 dl sojasaus
- 3 el misopasta
- 2 dl slappe kippenbouillon
- 3 el gembersnippers op siroop
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 el fijngesneden prei
- eventueel een beetje aardappelzetmeel.

Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 vleesvork.

Bestrooi de konijnenbouten met peper, zout en bloem en bak ze in de braadpan mooi aan. Haal ze vervolgens uit de pan. Doe de misopasta, saké, tomatenpuree, mirin, gembersnippers en kippenbouillon in de pan en breng aan de kook. Doe de gebakken konijnenbouten terug in de pan en laat circa 50 minuten pruttelen. Strooi de prei 5 minuten voor het opdienen door de saus. Bind eventueel met een beetje aardappelzetmeel.

Tip
Probeer dit recept ook eens met wild konijn!

Serveertip
Gebakken rijst met paddenstoelen.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!