Tamme konijnenbout op zijn Italiaan

Tamme konijnenbout op zijn Italiaans

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten
- 4 tamme konijnenbouten
- 1 tl zout
- ½ tl peper
- 1 el bloem
- 2 el boter
- 3 dl witte Italiaanse wijn
- 3 dl wildfond
- 1 el witte balsamico azijn
- 1 el grove mosterd
- 1 tl thijm
- 1 tl salie
- 2 kruidnagelen
- 2 laurierblaadjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 bakje bospaddenstoelen
- 2 el fijngesneden basilicum
- 2 tl truffelpasta.

Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 vleesvork.

Bestrooi de konijnenbouten met peper, zout en bloem en bak ze in de braadpan mooi aan. Haal ze vervolgens uit de pan. Doe de paddenstoelen, uien, tijm, salie, kruidnagelen en laurierblaadjes in de pan en bak aan. Voeg de witte wijn, wildfond en azijn toe en breng aan de kook. Doe de gebakken bouten terug in de pan en laat 50 minuten pruttelen. Doe de basilicum en truffelpasta 5 minuten voor het opdienen door de saus.

Tip
Probeer dit recept ook eens met wild konijn.

Serveertip
Lekker met tagliatelle met veel bieslook, gebakken spek en Parmezaanse kaas.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!