Hoofdgerecht - 4 personen
Bereidingstijd meer dan een uur
Ingrediënten
- 1 groot wild konijn
- 2 kleingesneden uien
- 1 tl suiker
- 4 kruidnagelen
- Stukje pijpkaneel of 2 tl kaneel
- 1 tl nootmuskaat
- 4 el citroensap of wijnazijn
- 1½ dl rode wijn
- 100 g gewelde rozijnen
- 3 el bloem
- 75 g boter of margarine
- Zout
- Peper
Bereiding
Snijd het konijn in delen en bestrooi deze met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Voeg de gehakte uien en de overige ingrediënten, behalve de rozijnen en de bloem, toe. Sluit de pan en stoof dit gedurende ± 60 minuten. Laat de bloem lichtbruin worden in een droge pan en voeg al roerende 2 el water of rode wijn toe. Bind het stoofvocht met de bloem en voeg de rozijnen toe. Maak de saus op smaak af met zout en peper.
Tip
Voeg 1½ el Worcestershiresauce toe en gebruik wildkruiden. Vervang rozijnen door abrikozen in partjes of perzikschijfjes.
Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.