Wild konijnfilet met champignonsaus

Wild konijnfilet met champignonsaus

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten
- 8 wilde konijnfilets
- 250 g champignons
- 1 dl slagroom of koffiemelk
- 50 g boter of margarine
- Zout
- Peper

Bereiding
Verwarm 30 g boter of margarine in een pan. Bestrooi de konijnfilets met zout en peper en schroei deze even aan beide zijden snel dicht. Neem de konijnfilets uit de pan, voeg de champignons in schijfjes toe en fruit deze. Verwarm de overige boter in een andere pan en bak hierin (op het laatst) de konijnfilets nog even ± 4 minuten aan iedere kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Voeg de slagroom en de champignons toe aan de bakboter en verhit dit nog ± 3 minuten.

Tip
Gebruik eens grot- of kastanjechampignons.

Serveertip
Konijnfilets met champignonsaus, peultjes, sla, gekookte aardappelen en een glaasje droge witte wijn.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!