Hoofdgerecht - 4 personen
Bereidingstijd 11-20 minuten
Ingrediënten
- 8 wilde konijnfilets
- 250 g champignons
- 1 dl slagroom of koffiemelk
- 50 g boter of margarine
- Zout
- Peper
Bereiding
Verwarm 30 g boter of margarine in een pan. Bestrooi de konijnfilets met zout en peper en schroei deze even aan beide zijden snel dicht. Neem de konijnfilets uit de pan, voeg de champignons in schijfjes toe en fruit deze. Verwarm de overige boter in een andere pan en bak hierin (op het laatst) de konijnfilets nog even ± 4 minuten aan iedere kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Voeg de slagroom en de champignons toe aan de bakboter en verhit dit nog ± 3 minuten.
Tip
Gebruik eens grot- of kastanjechampignons.
Serveertip
Konijnfilets met champignonsaus, peultjes, sla, gekookte aardappelen en een glaasje droge witte wijn.
Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.