Hoofdgerecht - 4 personen
Bereidingstijd; 11-20 minuten
Ingrediënten
- 4 wild zwijn biefstukjes van 150 g
- 1 tl roomboter
- snufje peper
- 1 tl zout
- 1 teen knoflook geperst
- 4 el grof gehakte paddenstoelen
- 2 el dungesneden reepjes seranoham
- 2 dl kalfsbouillon
- 1 dl room
- 1 el Pernod (anijsdrankje uit Frankrijk).
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 85 graden voorverwarmd.
Peper en zout de wild zwijn biefstukjes en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal de biefstukjes uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats ze 10 minuten in de oven. Bak vervolgens in het braadvocht de knoflook, paddenstoelen en seranoham. Blus af met kalfsbouillon en dan de Pernod, kook snel 1/3 in en voeg dan de room toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip
Dit gerecht kan ook prima met moeflonbiefstukjes.
Serveertip
Lekker met röstirondjes.
Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.