Wild zwijn biefstuk met paddenstoelen, seranoham en roomsaus

Wild zwijn biefstuk met paddenstoelen, seranoham en roomsaus

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd; 11-20 minuten

Ingrediënten
- 4 wild zwijn biefstukjes van 150 g
- 1 tl roomboter
- snufje peper
- 1 tl zout
- 1 teen knoflook geperst
- 4 el grof gehakte paddenstoelen
- 2 el dungesneden reepjes seranoham
- 2 dl kalfsbouillon
- 1 dl room
- 1 el Pernod (anijsdrankje uit Frankrijk).

Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 85 graden voorverwarmd.

Peper en zout de wild zwijn biefstukjes en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal de biefstukjes uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats ze 10 minuten in de oven. Bak vervolgens in het braadvocht de knoflook, paddenstoelen en seranoham. Blus af met kalfsbouillon en dan de Pernod, kook snel 1/3 in en voeg dan de room toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip
Dit gerecht kan ook prima met moeflonbiefstukjes.

Serveertip
Lekker met röstirondjes.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!