Wild zwijn biefstuk met rode wijn-kaneelsaus

Wild zwijn biefstuk met rode wijn-kaneelsaus

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd; 11-20 minuten

Ingrediënten
- 4 wild zwijn biefstukjes van 150 g
- 1 tl roomboter, snuf peper
- 1 tl zout, 1 dl kalfsbouillon
- 1 dl rode wijn
- 1 kaneelstokje
- 1 kruidnagel
- 1 tl suiker
- 1 el aardappelzetmeel

Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 85 graden voorverwarmd.

Zet de rode wijn met de kaneelstok, suiker en kruidnagel op en breng aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Peper en zout de wild zwijn biefstukjes en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal uit de pan leg ze in de braadslede en plaats 10 minuten in de oven. Blus de koekenpan af met kalfsbouillon, de ingekookte rode wijn en bind eventueel af met een beetje aardappelzetmeel, breng op smaak met peper en zout. Leg de biefstukjes op een mooi bord en giet de saus erover.

Tip
Dit recept kan ook prima met moeflonbiefstukjes.

Serveertip
Lekker met gegrilde groenten.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!