Wilde eend met kersen

Wilde eend met kersen

Hoofdgerecht - 4 personen

Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten
- 4 wilde eendenfilets
- 1 pot kersen op sap
- 50 g boter of margarine
- 1½ el aardappelmeel
- 1½ el Marasquin of kersenlikeur
- Zout
- Peper

Bereiding
Bestrooi de eendenfilets met zout en peper. Verwarm 35 g boter in een pan en schroei hierin de filets aan beide zijden dicht. Neem de filets uit de pan en houd ze bijvorrbeeld warm in aluminiumfolie. Neem de pan van het vuur en voeg de overige boter toe. Verwarm de kersen met 2 dl sap in een andere pan. Meng het aardappelmeel aan met de Marasquin en bind hiermee het kersensap. Verwarm de boter opnieuw en bak hierin de eendenfilets aan beide zijden bruin (reken ± 4 minuten aan iedere kant). Neem de filets uit de pan en serveer ze op verwarmde borden. Voeg het overige kersensap toe aan de bakboter en serveer de kersensaus er apart bij.

Tip
Voeg de kersensaus toe aan de bakboter en roer de aanbaksels los.

Serveertip
Eendenfilets met kersensaus, spruitjes en gekookte aardappelen.

Legenda
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

 

Ketellapperstraat 22
9403 VR Assen

 

  mercuriuspoelier

 

  0592 31 77 55

 

      

Schrijf je in voor lekkere tips

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Wij houden ons strikt aan de AVG en je ontvangt van ons nooit meer dan 6 tips e-mails per jaar!